ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 90€
(δείτε ποια προϊόντα εξαιρούνται)

Γιατί η επιλογή των πόμολων κουζίνας έχει μεγαλύτερη σημασία από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε!

pomola kouzinas

Λίστα περιεχομένων του άρθρου


Η χρησιμότητα των πόμολων και των λαβών της κουζίνας

Τα πόμολα ή πομολάκια ή χερούλια κουζίνας μπορεί να φαίνονται σαν να είναι μια μικρή λεπτομέρεια στο γενικό σύνολο των ντουλαπιών και συρταριών, αλλά στην πραγματικότητα παίζουν κρίσιμο ρόλο στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της κουζίνας. Η χρησιμότητα τους είναι κυρίως στο άνοιγμα και κλείσιμο των ντουλαπιών ή συρταριών, όπου θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τη προστασία τους και να μην έρχονται σε επαφή τα πόμολα με άλλες επιφάνειες. Τα πόμολα κουζίνας επίσης μπορούν να αναδείξουν στην αισθητική της κουζίνας σας και να κάνουν τη διαφορά.

Τύποι και σχέδια

Υπάρχουν πολλά σχέδια και τύπου που διατίθενται στην αγορά, όπου σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους πόμολων είναι τα στρογγυλά, τα τετράγωνα και τα οβάλ πόμολα. Ωστόσο εκτός από τα συνηθισμένα πόμολα, μπορείτε να βρείτε πόμολα με δέρμα, με σχέδια, με πορσελάνη, με κοσμήματα, τα οποία διατίθενται επίσης σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.

Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή πόμολων κουζίνας είναι ο τύπος του μηχανισμού που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα και το κλείσιμο των ντουλαπιών και των συρταριών. Ορισμένα πόμολα και λαβές έχουν σχεδιαστεί για χρήση με μηχανισμό μανδάλωσης ή σύσφιξης, ενώ άλλα έχουν σχεδιαστεί για χρήση με μαγνήτη ή μηχανισμό που ανοίγει με πίεση. Οπότε χρειάζεται να το λάβουμε και αυτό υπόψιν.

metrisi pomola
Πώς να μετρήσετε τα σημεία που θα τοποθετήσετε τα πόμολα ή τις λαβές

Η μέτρηση για τα πόμολα και τις λαβές κουζίνας είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, το μόνο που χρειάζεται είναι η απαραίτητη συγκέντρωση και προσοχή. Θα χρειαστείτε ένα μπλοκ για να σημειώνεται τις μετρήσεις σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάνετε κάποιο λάθος και ένα μέτρο με το οποίο θα μπορέσετε να πάρετε τις μετρήσεις σας.

  1. Πρώτον πρέπει να αποφασίσετε ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τοποθετήσετε τα πόμολα στην κουζίνα σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του ύψους τους, της κατεύθυνσης αν δεν είναι στρογγυλά και την απόσταση μεταξύ τους στην επιφάνεια της πόρτας του ντουλαπιού ή του συρταριού.
  2. Αν πρόκειται να αντικαταστήσετε παλιά πόμολα ή λαβές προτείνεται να βρείτε πόμολα με κοινές οπές και διαστάσεις για να μη φαίνεται άσχημο το τελικό αποτέλεσμα στη κουζίνα σας, από τις οπές που θα παραμείνουν.
pomola egkatastasi
Εγκατάσταση πόμολων και λαβών κουζίνας

Η εγκατάσταση πόμολων κουζίνας είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε μπορεί να χειριστεί βασικά εργαλεία. Για να εγκαταστήσετε τα πόμολα, πρέπει απλώς να εισαγάγετε τη βίδα στο πίσω μέρος του ντουλαπιού ή του συρταριού και να τη σφίξετε μέχρι το πόμολο να είναι σταθερά στη θέση του.

Για τις λαβές, θα πρέπει να στερεώσετε τις λαβές στο ντουλάπι ή το συρτάρι χρησιμοποιώντας βίδες. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι λαβές είναι σωστά ευθυγραμμισμένες και ότι οι βίδες είναι καλά σφιγμένες, για να διασφαλίσετε ότι οι λαβές είναι ασφαλείς και δεν θα χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου.

katharismos pomola kouzinas
Συντήρηση και καθαρισμός

Για να διατηρήσετε τα πόμολα κουζίνας στην καλύτερή τους εμφάνιση, είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε τακτικά. Για τα μεταλλικά πόμολα και τις λαβές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί και ένα ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή ακαθαρσίες. Για τα ξύλινα, γυάλινα και κεραμικά πόμολα ή πομολάκια, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό που είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτά τα υλικά.

Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγχετε τακτικά τα πόμολα για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθούν να είναι ασφαλή και σε καλή κατάσταση. Εάν παρατηρήσετε χαλαρά ή κατεστραμμένα πόμολα, θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές.

Συμπέρασμα: Είναι τόσο σημαντικά τα πόμολα για μια κουζίνα;

Εν κατακλείδι, η επιλογή των σωστών πόμολων κουζίνας είναι μια σημαντική απόφαση που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική εμφάνιση και λειτουργικότητας της κουζίνας σας. Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το στυλ, το μέγεθος και τα υλικά, μπορείτε να επιλέξετε πόμολα ή πομολάκια κουζίνας που είναι τόσο λειτουργικά όσο και διακοσμητικά.

Είτε προτιμάτε μοντέρνα και σύγχρονα στυλ, είτε πιο παραδοσιακά ή ρουστίκ σχέδια, διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία από πόμολα και λαβές κουζίνας στο κατάστημα μας για να καλύψουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Γιατί λοιπόν να μην αναβαθμίσετε την κουζίνα σας σήμερα με τα τέλεια πόμολα και χερούλια που ταιριάζουν στο στυλ και το γούστο σας;

Pournaras.net
Το καλάθι σας