ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 90€
(δείτε ποια προϊόντα εξαιρούνται)

Αναβαθμίστε τη διακόσμηση του σπιτιού σας με μεταλλικά κουρτινόξυλα: Οι κορυφαίες επιλογές και συμβουλές μας

kourtinoksyla main

Λίστα περιεχομένων του άρθρου


Λίγα λόγια

Τα μεταλλικά κουρτινόξυλα αποτελούν δημοφιλή επιλογή για την ανανέωση της διακόσμησης του σπιτιού. Συνδυάζουν ανθεκτικότητα, στυλ και προσθέτουν ένα κομψό και σύγχρονο look στο χώρο σας. Θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και τύπους που μπορείτε να επιλέξετε, όπως επίσης ιδέες για να κάνετε τη κατάλληλη επιλογή για το σπίτι σας.

Πλεονεκτήματα των μεταλλικών κουρτινόξυλων

kourtinoksyla
Τα μεταλλικά κουρτινόξυλα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με αντίστοιχα κουρτινόξυλα που είναι κατασκευασμένα με άλλα υλικά, όπως το ξύλο ή το πλαστικό. Το πρώτο πλεονέκτημα τους είναι ότι είναι αρκετά ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν βαριές κουρτίνες χωρίς να σπάσουν ή να στραβώσουν. Επιπλέον είναι ανθεκτικά σε διάβρωση και υγρασία και τα καταστούν ιδανική επιλογή για χώρους του σπιτιού όπως είναι το μπάνιο και η κουζίνα.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων που διατίθενται, είτε σας αρέσει το κλασικό, μοντέρνο ή βιομηχανικό στυλ, θα βρείτε μεταλλικά κουρτινόξυλα που ταιριάξουν με το χώρο σας. Τέλος είναι εύκολα στην εγκατάσταση και συντήρηση τα οποία τα καθιστά και πρακτική επιλογή.

Πως θα επιλέξω το κατάλληλο για το χώρο μου;

kourtinoksyla 2
Προτού επιλέξετε κουρτινόξυλο προτείνουμε να αναρωτηθείτε κάποια πράγματα τα οποία θα σας βοηθήσουν ή θα σας οδηγήσουν στην καταλληλότερη επιλογή.

  • Να αποφασίσετε το στυλ που θα επιλέξετε (Vintage, Rustique, Κλασσικό, Μοντέρνο)
  • Αν θα είναι χρωματιστά, με σχέδια ή χωρίς
  • Το μέγεθος και το βάρος των κουρτινών που θα κρεμαστούν
  • Αν θα βάλετε 2 κουρτίνες ταυτόχρονα ή μια
  • Αν θα έχουν κρίκους ή σιδηρόδρομο
  • Αν είναι ανθεκτικά στις συνθήκες του χώρου που θα τοποθετηθούν
  • Αν είναι εύκολα στο καθάρισμα
Τύποι μεταλλικών κουρτινόξυλων

Τα μεταλλικά κουρτινόξυλα χωρίζονται συνήθως σε σιδερένια, αλουμινίου και ανοξείδωτα. Κάθε τύπος έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μπορεί να δημιουργήσει ή να ταιριάξει σε διαφορετικά στυλ διακόσμησης.

κουτινόξυλο μπρονζεΚουρτινόξυλο μαύροΚουρτινόξυλο InoxΚουρτινόξυλο νικελκουρτινόξυλο μπρονζεβιομηχανικό κουρτινοξυλοκουρτινοξυλο αντικεμαυρο κουρτινοξυλο

Τα σιδερένια κουρτινόξυλα είναι πιο παραδοσιακά σε εμφάνιση με μεγαλύτερο βάρος, ανθεκτικά σε βαριές κουρτίνες και μπορούν να συνδυαστούν σε ένα πιο παραδοσιακό στυλ διακόσμησης. Τα κουρτινόξυλα αλουμινίου είναι ελαφρύτερα σε σχέση με τα σιδερένια και έχουν μεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση. Τα ανοξείδωτα είναι και αυτά ελαφρύτερα σε σχέση με τα σιδερένια, έχουν αντοχή στη διάβρωση και τη σκουριά χαρακτηριστικό το οποίο τα κάνει ιδανικά για χώρους με υψηλό ποσοστό υγρασίας.

Μπορείτε να βρείτε το επόμενο κουρτινόξυλο σας σε διάφορα χρώματα και σχέδια στις κατηγορίες του καταστήματος μας:

Ιδέες για επιλογή κουρτινόξυλων σε διάφορα δωμάτια

room idees
Σαλόνι:
Επιλέξτε μια κουρτίνα λιγότερο έντονη από λινό ή άλλο ύφασμα σε συνδυασμό με ένα ανοξείδωτο ή μαύρο μεταλλικό κουρτινόξυλο για κομψό στυλ που μπορεί να ταιριάξει σε πολλούς χώρους. Αν θέλετε κάτι πιο περίτεχνο επιλέξτε χρυσό κουρτινόξυλο, χάλκινο ή μπρονζε με σχέδια και λεπτομέρειες που θα δώσουν τη πινελιά που αναζητάτε.

Κρεβατοκάμαρα:
Αν σας αρέσει η ατμόσφαιρα στη κρεβατοκάμαρα τότε ίσως θέλετε μια κουρτίνα που να περνάει το φως και ένα κουρτινόξυλο το οποίο θα συνδυάσει τη λεπτότητα της κουρτίνας με το design του δωματίου. Αν πάλι σας αρέσει να μην έχετε πολύ φως στο δωμάτιο τότε χρειάζεστε μια κουρτίνα που παρέχει απόλυτη συσκότιση η οποία έχει μεγαλύτερο βάρος, οπότε θα χρειαστείτε κουρτινόξυλο είτε με διπλές ράγες ή με διάμετρο Φ35 για να μπορέσει να κρατήσει τη κουρτίνα χωρίς να επηρεαστεί το οπτικό αποτέλεσμα ή να στραβώσει το κουρτινόξυλο.

Τραπεζαρία:
Στη τραπεζαρία συνήθως χρησιμοποιούμε κουρτινόξυλο το οποίο δε τραβάει τα βλέμματα αλλά είναι εκεί για να συμπληρώσει το στυλ του χώρου. Επιλέγουμε ένα απλό και λεπτό κουρτινόξυλο συνήθως διαμέτρου Φ25 σε συνδυασμό από μια λεπτή κουρτίνα η οποία θα συμπληρώσει το χώρο.

Γραφείο:
Στα γραφεία ή σε επαγγελματικούς χώρους συνηθίζεται να τοποθετούνται κουρτινόξυλα με έντονα σχέδια ή χρώματα σε συνδυασμό με απλές και λιτές κουρτίνες. Στους χώρους αυτούς συνήθως θέλουν να έχουν περισσότερο στυλ απ’ ότι λειτουργικότητα όπως σε ένα σπίτι.

Αξεσουάρ Κουρτίνων – Αμπραζ πόσο απαραίτητα είναι τελικά;

Εκτός από τα κουρτινόξυλα και τις κουρτίνες μπορούν να δώσουν πινελιές αισθητικής τα αξεσουάρ τα οποία έχουν ουσιαστικό ρόλο εκτός από διακοσμητικό. Ο κυριότερος ρόλος των αμπραζ είναι να συγκρατούν τη κουρτίνα μαζεμένη και να την εμποδίζουν να παρασέρνεται από τον δυνατό αέρα όταν έχουν ανοικτό το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα. Εκτός από αυτό όταν έχετε διπλή κουρτίνα δίνει καλύτερη αισθητική όταν η μια κουρτίνα είναι μαζεμένη στις άκρες και ενδιάμεσα η 2η κουρτίνα φαίνεται στο χώρο.

αμπραζ μαγνητικο αμπραζ μαγνητικο αμπραζ κουρτινας αμπραζ κουρτινας

Υπάρχουν μαγνητικά αμπραζ κουρτίνας σε πολλά σχέδια τα οποία χρειάζονται στερέωση στο τοίχο για να μπορεί η κουρτίνα να παραμένει σταθερή. Υπάρχουν τα σχοινάκια – δέστρες τα οποία δένονται επάνω στη κουρτίνα και τη διατηρούν μαζεμένη δίχως κάποια μόνιμη εγκατάσταση στο τοίχο, όπου είναι ξεκάθαρα στις προτιμήσεις σας και την αισθητική του χώρου.

Συμβουλές για εγκατάσταση & συντήρηση

syntirisi kourtinas
Μετά την επιλογή των κατάλληλων κουρτινόξυλων έρχεται η σειρά της εγκατάστασης, όπου θα πρέπει να σκεφθείτε αν θα τα τοποθετήσετε μόνοι σας ή θα επιλέξετε κάποιο τεχνίτη για να το κάνει. Στη περίπτωση όπου επιλέξετε να τα τοποθετήσετε μόνοι σας, τότε καλό είναι να λάβετε υπόψιν σας κάποιες παραμέτρους όπου θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο κάποιο λάθος.

1ον – βεβαιωθείτε ότι θα μετρήσετε σωστά τις αποστάσεις τοποθέτησης, τόσο καθ’ ύψος αλλά και κατά πλάτος. Θα πρέπει να έχουν το κατάλληλο ύψος πάνω από το παράθυρο ή τη μπαλκονόπορτα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην εμφάνιση αλλά και λειτουργικότητα του χώρου.

2ον – επιλέξτε με προσοχή το σημείο που θα τοποθετηθεί το κουρτινόξυλο, ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια ή λάθος επιλογές όπου θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο χώρο. Για παράδειγμα στο σημείο που θα μπει το κουρτινόξυλο να μην υπάρχει ντουλάπι το οποίο μπορεί να μην ανοίγει εντελώς μετά την τοποθέτηση. Ένα άλλο παράδειγμα μπορεί να περνάει κάποιο καλώδιο στο ύψος που θα τρυπήσουμε για τις βάσεις κ.τ.λ.

3ον – υπολογίστε σωστά το ύψος της τοποθέτησης τόσο από το έδαφος όσο και από το παράθυρο για να είσαστε σίγουροι ότι θα είναι ίσιο. Προτείνεται και η χρήση αλφαδιού το οποίο θα σας βοηθήσει να ελέγξετε ότι είναι στην ευθεία.

4ον – οι τρύπες που θα χρειαστεί να κάνετε στο τοίχο να γίνουν εναλλάξ σε κάθε πλευρά με παράλληλη μέτρηση για να μπορέσετε να διορθώσετε όσο μπορείτε σε περίπτωση λάθους.

5ον – προσοχή κατά τη τοποθέτηση να μη πληγώσετε το σώμα ή τις βάσεις του κουρτινόξυλου για την αποφυγή γρατζουνιών ή κάποιου βαθουλώματος στην επιφάνεια του.

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση τότε με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι μπορείτε να το καθαρίζετε για να παραμένει καθαρό.

Συμπέρασμα και τελικές σκέψεις

Η επιλογή των μεταλλικών κουρτινόξυλων τείνει τα τελευταία χρόνια να είναι πρώτα σε επιλογή καθώς υπάρχουν άπειρες επιλογές σχεδιών, χρωμάτων, στυλ, είναι ανθεκτικά στο χρόνο και σε αντίξοες συνθήκες, όπως η υγρασία. Στο κατάστημα μας θα μπορέσετε να βρείτε κουρτινόξυλα για την ανανέωση ή την αλλαγή της αισθητικής του χώρου σας.

Μπορούμε να προσαρμόσουμε τα κουρτινόξυλα στο δικό σας μήκος πριν σας τα αποστείλουμε, για να μπορείτε να έχετε ακριβώς αυτό που θέλετε όπως το θέλετε. Απλώς στη παραγγελία σας γράψτε μας το επιθυμητό μήκος.

Pournaras.net
Το καλάθι σας